Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka33g89kcal6.6g0g6.9g0g
Kurkku 22g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g27g5.6kcal0.2g1g0.1g0.4g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 11g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Vispikerma (Milbona)22g64kcal0.5g0.7g6.6g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Sinappi (teollinen)1.1g1.4kcal0g0.2g0.1g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 1.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana284g398kcal21g5.2g32.4g1.4g
Valittu annoskoko142g199kcal10.5g2.6g16.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna71g100kcal5.3g1.3g8.1g0.4g
Arvot/100g100g140kcal7.4g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956