Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 3.6g26kcal0g0g2.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen44g14kcal1.4g2.1g0g0g
Hiiva 3.6g2.7kcal0.5g0g0g0.3g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki15g8.1kcal1.2g0.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 76g259kcal7.7g52.9g0.9g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana283g621kcal21.6g111.4g7.6g5.8g
Valittu annoskoko142g310kcal10.8g55.7g3.8g2.9g
Annoskoko puolitettuna71g155kcal5.4g27.9g1.9g1.5g
Arvot/100g100g219kcal7.6g39.3g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567