Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g47g10kcal0.3g1.8g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g3.8g0.9kcal0g0.3g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 75g149kcal2g0.6g14.6g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana284g333kcal5.4g7.6g29.4g12g
Valittu annoskoko142g167kcal2.7g3.8g14.7g6g
Annoskoko puolitettuna71g83kcal1.4g1.9g7.4g3g
Arvot/100g100g117kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081