Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 406g185kcal2g33.3g0.8g16.2g
Peruna, keskikokoinen 60g214g129kcal3.2g27.8g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g15kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Lihaliemikuutio Maggi11g32kcal1g0.8g2.6g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g11g26kcal0.3g3g1.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 563g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt113g52kcal3.6g5.4g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2826g1113kcal24.4g152g36.6g39.2g
Valittu annoskoko1413g556kcal12.2g76g18.3g19.6g
Annoskoko puolitettuna707g278kcal6.1g38g9.2g9.8g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374