Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1203g254kcal14.4g40.9g2.4g25.3g
Oliiviöljy 68g598kcal0g0g67.6g0g
Inkivääri, tuore, silputtu15g12kcal0.3g2.7g0.1g0.3g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Soijakastike 30g18kcal1.6g2.9g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Ruohosipuli, tuore60g16kcal0.8g2.3g0.4g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2832g1878kcal39.6g109.8g141.6g55.4g
Valittu annoskoko1416g939kcal19.8g54.9g70.8g27.7g
Annoskoko puolitettuna708g470kcal9.9g27.5g35.4g13.9g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764