Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 541g2194kcal0g540g0g0g
Puolukka 2252g874kcal9.9g153.2g11.3g58.6g
Mannasuurimo, myllyn paras901g3153kcal114.4g626.1g18g36g
Vesi6306g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g12443kcal248.6g2638.6g58.6g189.2g
Valittu annoskoko10000g6222kcal124.3g1319.3g29.3g94.6g
Annoskoko puolitettuna5000g3111kcal62.2g659.7g14.7g47.3g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779