Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali900g190kcal10.8g30.6g1.8g18.9g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Voi 8.4g61kcal0.1g0g6.8g0g
Jauheliha, sika-nauta 240g532kcal42g0g40.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu72g91kcal7.9g0.2g6.5g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)60g48kcal0.6g2.7g4.2g0g
Ohrasuurimo 102g329kcal8.4g64.4g2g7.8g
Siirappi 12g36kcal0g8.9g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.2g3.4kcal0.1g0.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2856g2596kcal140.6g217.4g124.4g55g
Valittu annoskoko1428g1298kcal70.3g108.7g62.2g27.5g
Annoskoko puolitettuna714g649kcal35.2g54.4g31.1g13.8g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649