Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 6547g4985kcal123.1g1014.8g13.1g65.5g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)1091g1637kcal109.1g120g76.4g0g
Sipuli 1310g396kcal16.4g62.9g2.6g22.3g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)873g1397kcal23.6g23.6g130.9g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g26g81kcal4.7g10.7g2.1g4.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 109g50kcal3.3g5.2g1.6g0g
Rypsiöljy 44g386kcal0g0g43.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g17862kcal560.4g2474.4g540.6g185g
Valittu annoskoko10000g8931kcal280.2g1237.2g270.3g92.5g
Annoskoko puolitettuna5000g4466kcal140.1g618.6g135.2g46.3g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075