Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 94g71kcal1.8g14.5g0.2g0.9g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)16g23kcal1.6g1.7g1.1g0g
Sipuli 19g5.7kcal0.2g0.9g0g0.3g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)13g20kcal0.3g0.3g1.9g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.6g5.5kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana286g256kcal8g35.4g7.6g2.6g
Valittu annoskoko143g128kcal4g17.7g3.8g1.3g
Annoskoko puolitettuna72g64kcal2g8.9g1.9g0.7g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075