Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 5.2g28kcal0g0g3.1g0g
Sokeri 22g90kcal0g22.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 34g116kcal3.4g23.7g0.4g1.2g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)26g8.3kcal0.8g1.2g0g0g
Rypsiöljy 4.7g41kcal0g0g4.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 52g19kcal0.1g3.7g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana288g603kcal8.6g101.4g16.4g4.4g
Valittu annoskoko144g302kcal4.3g50.7g8.2g2.2g
Annoskoko puolitettuna72g151kcal2.2g25.4g4.1g1.1g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83247