Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Valkosipuli 4.7g5.1kcal0.4g0.8g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 292g236kcal4.6g49.1g0.1g8.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1g10.4g0.3g4.4g
Rypsiöljy 16g144kcal0g0g16.3g0g
Vesi583g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g33g39kcal0.8g2g2.9g0.5g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g93g261kcal17.7g0g20.5g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 117g53kcal3.5g5.6g1.7g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2863g1639kcal59g147g84g31.4g
Valittu annoskoko1431g820kcal29.5g73.5g42g15.7g
Annoskoko puolitettuna716g410kcal14.8g36.8g21g7.9g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g2.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548