Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 28g11kcal0.1g1.9g0.1g0.7g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Mannasuurimo 14g45kcal1.4g8.9g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana288g176kcal3g37.6g0.6g2.4g
Valittu annoskoko144g88kcal1.5g18.8g0.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna72g44kcal0.8g9.4g0.2g0.6g
Arvot/100g100g61kcal1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423