Eevan jauhelihainen hernesoppa

Huuhtele herneet hyvin ja laita yöksi likoamaan kahteen litraan kylmää vettä.

Siirrä aamulla kattila liedelle ja keitä herneitä vedessään noin tunnin ajan.

Paista jauheliha ja lisää se keittoon.

Jatka keittämistä toinen tunti.

Sekoittele välillä, ettei keitto pala pohjaan, pidä lämpötila maltillisena! Mausta keitto parilla teelusikallisella suolaa ja 1-2 tl meiramia.

Jauhelihan ohella keittoon voi laittaa sipulia ja porkkanakuutioita, mutta hyvää se on ilman niitäkin!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 5519g16681kcal989g2676.6g55.2g590.5g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen4415g6137kcal838.9g0g309.1g0g
Suola, annos 3g66g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g45635kcal3655.8g5353.2g728.6g1181g
Valittu annoskoko10000g22817kcal1827.9g2676.6g364.3g590.5g
Annoskoko puolitettuna5000g11409kcal914g1338.3g182.2g295.3g
Arvot/100g100g228kcal18.3g26.8g3.6g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274652