Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g84g20kcal1.5g2.5g0.4g1.6g
Sipuli 28g8.5kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g4.2g31kcal0g0g3.4g0g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g21g44kcal4.8g0g2.7g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)4.8g7.7kcal0.1g0.1g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana290g229kcal14g8.8g14.6g4.4g
Valittu annoskoko145g114kcal7g4.4g7.3g2.2g
Annoskoko puolitettuna73g57kcal3.5g2.2g3.7g1.1g
Arvot/100g100g79kcal4.8g3g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573