Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 17g123kcal0.2g0.1g13.8g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.6g0g0g
Muna, annos 60g6.8g5.9kcal0.5g0.1g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g50kcal1.5g10.3g0.2g0.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 6.8g23kcal0g5.5g0g0.1g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Raparperi 57g19kcal0.4g3.1g0.1g0.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 23g15kcal0.7g1.1g0.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Sokeri10g39kcal0g9.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana290g638kcal6.6g81.4g30.6g2.8g
Valittu annoskoko145g319kcal3.3g40.7g15.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna73g160kcal1.7g20.4g7.7g0.7g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234205