Linssikeitto a la chokolat

1 sipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 porkkana
1 rkl öljyä
1/2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattisosetta
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa ripaus valkopippuria
2 dl vihreitä tai punaisia linssejä
1 dl persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

Pese ja suikaloi paprika.

Kuori ja suikaloi porkkana.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, lisää porkkanat, paprikat ja vesi.

Kun keitto kiehuu, lisää kasvisliemikuutio, tomaattisose, paprikajauhe, suola ja hieman valkopippuria.

Keitä noin 5 minuuttia.

Huuhtele linssit ja lisää keittoon.

Hauduta vielä 10 minuuttia.

Leikkaa tuoretta persiljaa keiton joukkoon ja tarjoile leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 233 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 25g80kcal6.1g11.4g0.5g2.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.1g37kcal0g0g4.1g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 6.2g4.8kcal0.3g0.8g0g0.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi78g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen16g4kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana291g259kcal13.4g27.4g9.4g5.8g
Valittu annoskoko146g130kcal6.7g13.7g4.7g2.9g
Annoskoko puolitettuna73g65kcal3.4g6.9g2.4g1.5g
Arvot/100g100g89kcal4.6g9.4g3.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147147