Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen19g6.2kcal0.6g0.9g0g0g
Hiiva 1.6g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.8g0.4g1.1g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g4.7g34kcal0g0g3.7g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)19g36kcal0.1g8.6g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki31g18kcal2.7g1.6g0.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu13g7.5kcal0.1g0.6g0.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g566kcal16.6g96g11.6g2.6g
Valittu annoskoko146g283kcal8.3g48g5.8g1.3g
Annoskoko puolitettuna73g142kcal4.2g24g2.9g0.7g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.8g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=345817