Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 701g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 93g36kcal0.9g6.4g0.2g2.3g
Kaali, paistettu 64g53kcal0.8g2.7g4g1.4g
Sipuli, paistettu 29g30kcal0.4g1.4g2.4g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Kevyt Herkkulenkki, Atria117g152kcal14g1.3g10.4g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 409g224kcal6.5g53.6g0.7g3.5g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g18g69kcal0.5g3.5g6g0g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Oivariini, juokseva, rasvaseos12g84kcal0.1g0.1g9.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2905g1319kcal48g141.8g66.2g16.4g
Valittu annoskoko1453g660kcal24g70.9g33.1g8.2g
Annoskoko puolitettuna726g330kcal12g35.5g16.6g4.1g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777