Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini5.3g19kcal4.5g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton66g14kcal0.2g1.1g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 531g341kcal17g25.6g18.6g0.1g
Kananmuna, keitetty 319g454kcal39.8g1g32.6g0g
Sipuli (kuorittu)106g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g398g518kcal97.1g6g9.2g0g
Tilli mauste12g2.1kcal0.2g0.1g0.1g0g
Ruohosipuli, tuore19g5kcal0.3g0.7g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2912g2761kcal321g79.2g121.6g4.4g
Valittu annoskoko1456g1381kcal160.5g39.6g60.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna728g690kcal80.3g19.8g30.4g1.1g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121