Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki707g565kcal91.9g14.1g14.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 707g935kcal18.6g22.6g84.8g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 14g57kcal0g14.1g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g25g7.7kcal0g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2912g3131kcal221g106.6g197.8g0g
Valittu annoskoko1456g1566kcal110.5g53.3g98.9g0g
Annoskoko puolitettuna728g783kcal55.3g26.7g49.5g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803