Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka338g912kcal67.6g0g71g0g
Kurkku 225g25kcal1.3g3.2g0.2g1.6g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g282g57kcal1.7g10.7g0.8g3.9g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 113g15kcal1.3g1.1g0.2g1.4g
Kananmuna kuoreton 248g354kcal31g0.7g25.4g0g
Vispikerma (Milbona)225g660kcal5.6g7.2g67.6g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g1.7g6.5kcal0g1.6g0g0g
Sinappi (teollinen)11g15kcal0.5g1.6g0.7g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 11g3.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2916g4094kcal218g52.4g331.8g13.8g
Valittu annoskoko1458g2047kcal109g26.2g165.9g6.9g
Annoskoko puolitettuna729g1024kcal54.5g13.1g83g3.5g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956