Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 37g266kcal0.3g0.1g29.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen449g148kcal14.8g22g0g0g
Hiiva 37g28kcal4.9g0.4g0.1g2.6g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki150g84kcal12.7g7.5g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 778g2668kcal79.2g544.3g9.3g27.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2916g6386kcal223.8g1148.6g79.2g59.6g
Valittu annoskoko1458g3193kcal111.9g574.3g39.6g29.8g
Annoskoko puolitettuna729g1597kcal56g287.2g19.8g14.9g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567