Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen30g217kcal0.3g0.3g24.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai30g106kcal3.6g21.4g0.6g0.9g
Luumu kivetön, kuivattu 30g61kcal1.3g11.3g0.3g2.6g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g25g36kcal3.1g0.1g2.6g0g
Sokeri 30g122kcal0g30.1g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana293g1087kcal16.6g127g55.2g7g
Valittu annoskoko147g543kcal8.3g63.5g27.6g3.5g
Annoskoko puolitettuna73g272kcal4.2g31.8g13.8g1.8g
Arvot/100g100g371kcal5.7g43.3g18.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278