Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi49g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g5.2g24kcal1g0.1g2.2g1.4g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g5.2g30kcal1.2g1g2.6g0.3g
Siirappi 4.9g15kcal0g3.6g0g0g
Hiiva, 50g1.7g1.1kcal0.2g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale17g59kcal2.4g9.7g1.2g0.8g
Grahamjauho 49g160kcal5.1g29.6g1.1g4.8g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl14g47kcal1.9g8.9g0.4g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g671kcal23.6g105.8g15g16.2g
Valittu annoskoko146g336kcal11.8g52.9g7.5g8.1g
Annoskoko puolitettuna73g168kcal5.9g26.5g3.8g4.1g
Arvot/100g100g230kcal8.1g36.2g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=283286