Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 20g7.7kcal0.2g1.4g0g0.5g
Palsternakka 9g6kcal0g1.1g0g0.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)1g2.5kcal0.1g0g0.2g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g0.9g1.1kcal0g0.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 25g10kcal0g2g0g0.4g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g9g20kcal2.2g0g1.2g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g3.1g4.4kcal0.1g0.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana293g110kcal5.6g11.2g3.6g3.2g
Valittu annoskoko146g55kcal2.8g5.6g1.8g1.6g
Annoskoko puolitettuna73g28kcal1.4g2.8g0.9g0.8g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.8g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712