Vehnälesesämpylät

Sekoita kuivat aineet, lisää kädenlämpöinen maito ja sulatettu margariini ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa käsistä helposti.

Kohota liinan alla 2-3-kertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 81g277kcal8.2g56.6g1g2.8g
Vehnälese 4.5g10kcal0.6g0.7g0.2g1.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen57g19kcal1.9g2.8g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2.8g20kcal0g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g653kcal21.4g120.2g7g9g
Valittu annoskoko146g326kcal10.7g60.1g3.5g4.5g
Annoskoko puolitettuna73g163kcal5.4g30.1g1.8g2.3g
Arvot/100g100g223kcal7.3g41.1g2.4g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98099