Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 200g77kcal2g13.8g0.4g5g
Palsternakka 94g60kcal0.5g11.1g0.4g4.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g148g40kcal1.9g7.1g0.3g2.5g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)10g25kcal1.1g0.3g2.2g0.2g
Vesi626g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g9g11kcal0.1g2.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 250g97kcal0.4g20.4g0.2g3.8g
Mustapippuri, annos 1g0.6g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g94g197kcal21.6g0g12.2g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g31g44kcal0.9g2g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2925g1101kcal57.2g114.2g39g31.4g
Valittu annoskoko1462g551kcal28.6g57.1g19.5g15.7g
Annoskoko puolitettuna731g275kcal14.3g28.6g9.8g7.9g
Arvot/100g100g38kcal2g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712