Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 241g183kcal4.5g37.3g0.5g2.4g
Vesi, vesijohtovesi 876g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 81g27kcal0.5g4.5g0.2g2.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g18g5.3kcal0.2g0.7g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.3kcal0.3g0.9g0g0.3g
Hirvenjauheliha oma saalis184g206kcal40.5g0g5.5g0g
Emmental juustoraaste, lidl44g161kcal12.7g0g12.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2926g1175kcal117.4g86.8g37.2g9.6g
Valittu annoskoko1463g588kcal58.7g43.4g18.6g4.8g
Annoskoko puolitettuna732g294kcal29.4g21.7g9.3g2.4g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312