Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali125g26kcal1.5g4.3g0.3g2.6g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.6g1.3kcal0g0.3g0g0g
Valkosipuli 3.1g3.4kcal0.2g0.5g0g0.1g
Soijakastike 3.1g1.9kcal0.2g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Ruohosipuli, tuore6.3g1.7kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana295g196kcal4g11.4g14.6g5.8g
Valittu annoskoko148g98kcal2g5.7g7.3g2.9g
Annoskoko puolitettuna74g49kcal1g2.9g3.7g1.5g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g4.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764