Kahden tähkän aamupala

Etkö saa tarpeeksi kuituja? Kokeile tätä aamupalaa, niin saat kerralla parikin tähkää!

Keitä puuro leseistä ja Isoista kaurahiutaleista.

Isojen kaurahiutaleiden etu on, että rakenne jää pehmeäksi, puurosta ei tule liimaista liisteriä.

Keittoaika on hieman pitempi (n. 15 min) kuin pienempien hiutaleiden kohdalla, mutta maku ja rakenne on parempi!

Leseet ja hiutaleet saavat kiehua yhdessä.

Lisää kypsään puuroon juuri ennen tarjoilua 1 rkl vehnänalkiorouhetta ja sekoita se puuron joukkoon.

Kaada lautaselle myös vähäkalorista marjakeittoa.

Parasta leipää on perinteinen "leipomoleipä", puhtaasta rukiista leivottu ruisleipä.

Voit paloitella leivän neljään osaan ja pakastaa, niin leipä ei ehdi kuivua.

Leikkaa pari ohutta, keskikokoista siivua, päällystä sipaisulla margariinia ja haluamillasi päällysteillä.

Itse suosin täysrasvaista juustoa maun vuoksi.

Syön sitä päivässä niin vähän, että pieni annos täysrasvaista juustoa ei merkitse laihdutuksessa paljonkaan.

Mieluummin nautin hyvästä mausta kuin söisin ison annoksen pahaa kumijuustoa.

Tee on hyvin kevyttä juomaa, ja jos haudutat teen teekannussa, riittää 0,5 tl hunajaa tai sokeria makeuttamaan koko kannullisen.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 655 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 7.4g25kcal0g6g0g0g
Mustikkakeitto (Valio), annos 100g229g18kcal0g4.6g0g0g
Tee 1012g2.4kcal0.6g0g0g0g
Vehnänalkio, 1 rkl9g29kcal2.6g3g0.7g1.3g
Becel kasvirasvalevite 35%, leivällä yleensä n. 10g2.2g7.2kcal0g0.1g0.9g0g
Ruisleipä, perinteinen, vesi, ruisjauho 79g177kcal5.3g32.1g1.1g8.7g
Iso Kaurahiutale Myllyn Paras 40 g68g236kcal9.4g37.8g5.1g6.7g
Kauralese 34g121kcal6.1g15.4g2.6g5.9g
Juusto, gouda / salaneuvos rasvaa 28-30 %, rasvaa 48 % kuivapainosta, keskiarvo 34g127kcal7.9g0g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2947g1485kcal63.8g198g41.8g45.2g
Valittu annoskoko1474g743kcal31.9g99g20.9g22.6g
Annoskoko puolitettuna737g371kcal16g49.5g10.5g11.3g
Arvot/100g100g50kcal2.2g6.7g1.4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=86110