Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 900g217kcal16.3g19.8g2.7g20.7g
Lihaliemikuutio Maggi12g35kcal1.1g0.9g2.8g0g
Vesi338g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%225g360kcal6.1g6.1g33.7g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2952g1228kcal47.2g54.4g78.4g42g
Valittu annoskoko1476g614kcal23.6g27.2g39.2g21g
Annoskoko puolitettuna738g307kcal11.8g13.6g19.6g10.5g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.8g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138871