Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 65g222kcal6.6g45.3g0.8g2.3g
Sokeri 28g115kcal0g28.2g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 17g116kcal0.1g0g13.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5g7.7kcal0.3g1.5g0.2g0.7g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.6kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen33g11kcal1.1g1.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana296g964kcal16.4g158.2g28.4g6.4g
Valittu annoskoko148g482kcal8.2g79.1g14.2g3.2g
Annoskoko puolitettuna74g241kcal4.1g39.6g7.1g1.6g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.6g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780