Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi66g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis70g79kcal15.5g0g2.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.3g8kcal0.2g1.6g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz3.3g3.4kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana297g210kcal31.6g5.2g7.2g0.4g
Valittu annoskoko149g105kcal15.8g2.6g3.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna74g53kcal7.9g1.3g1.8g0.1g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.7g2.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079