Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 100g55kcal1.6g13.2g0.2g0.8g
Sipuli (kuorittu)11g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g6.2g1.6kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka2.5g0.2kcal0g0g0g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen19g3.7kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Dijonsinappi, Maille, Original1.3g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Viinietikka 3.8g0.8kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana297g223kcal3.8g30g10.6g2.6g
Valittu annoskoko149g112kcal1.9g15g5.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna74g56kcal1g7.5g2.7g0.7g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.1g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848