Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 78g30kcal0.8g5.4g0.2g2g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Sipuli 17g5.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kasvisliemikuutio 31g95kcal3g4.2g7.4g0.5g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Basilika, tuore2.3g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g16g40kcal2.5g0.3g3.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana298g358kcal14g24.8g21.4g6g
Valittu annoskoko149g179kcal7g12.4g10.7g3g
Annoskoko puolitettuna74g90kcal3.5g6.2g5.4g1.5g
Arvot/100g100g120kcal4.7g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484