Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g287g126kcal0.6g29.8g0.6g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%191g115kcal6.1g13.6g3.8g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 48g36kcal6.3g0.5g0.2g3.3g
Hunaja 57g189kcal0.3g46.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g124g35kcal0.7g7.4g0.2g3.1g
Sämpyläjauho, lidl573g2063kcal74.5g401g14.3g17.2g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl96g325kcal13.4g53.5g6.4g10.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl96g859kcal0g0g95.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2960g7493kcal203.8g1104.2g242g68.2g
Valittu annoskoko1480g3747kcal101.9g552.1g121g34.1g
Annoskoko puolitettuna740g1873kcal51g276.1g60.5g17.1g
Arvot/100g100g253kcal6.9g37.3g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88761