Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g10g35kcal4.3g3.9g0.6g0g
Vesi438g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 21g85kcal0g21g0g0g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g876g2889kcal105.1g577.8g21g71.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl44g394kcal0g0g43.8g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu88g474kcal21.5g15.6g40.2g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2968g7754kcal261.8g1236.6g211.2g150.4g
Valittu annoskoko1484g3877kcal130.9g618.3g105.6g75.2g
Annoskoko puolitettuna742g1939kcal65.5g309.2g52.8g37.6g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152