Bolognesekastike vähähh

Ruskista jauheliha pieninä muruina oliiviöljyssä.

Silppua sipulit ja pilko valkosipuli.

Lisää jauhelihaan ja kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska ja fondi ja mustapippuri.

Lisää kerma - ei välttämätön.

Muutama porkkanasiivu antaa kastikkeelle extramakua.

Kastike pitää hauduttamisesta.

Tarkista maku ja lisää yrttimausteet maun mukaan viimeisenä.

Tiiviimpi muhennos maistuu myös leivän päällä juustoraastekuorrutuksella ja sopii mm. kukka- ja/tai parsakaali, kaali- ja kesäkurpitsavuokiin.

Kestää pakastamisen.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy classico (Bertolli)30g270kcal0g0g30g0g
Sipuli 200g60kcal2.5g9.6g0.4g3.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)799g240kcal8g32g3.2g1.6g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Kerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vähälaktoosinen, iskukuumennettu 400g1418kcal7.5g10.6g151.8g0g
Basilika, tuore 20g5.4kcal0.6g0.2g0.2g0.3g
Vasikanfondi (Touch of taste), annos 15g30g23kcal2.2g2.8g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2976g4061kcal43.2g114.6g371.6g12g
Valittu annoskoko1488g2030kcal21.6g57.3g185.8g6g
Annoskoko puolitettuna744g1015kcal10.8g28.7g92.9g3g
Arvot/100g100g136kcal1.5g3.9g12.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139887