Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 48g341kcal0.4g0.2g38.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen480g158kcal15.8g23.5g0g0g
Hiiva 48g36kcal6.3g0.5g0.2g3.3g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)288g950kcal77.8g0g69.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 624g2141kcal63.6g436.8g7.5g21.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2976g7253kcal327.8g922g230.4g50.2g
Valittu annoskoko1488g3627kcal163.9g461g115.2g25.1g
Annoskoko puolitettuna744g1813kcal82g230.5g57.6g12.6g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570