Mustikkajäätelö

Napattu netistä tänne, ettei tarvitse joka kerta etsiä uudelleen.

Ja onhan tämä ns. karppimodifioituversio, eli sokeri on korvattu hermesetaksella :)

Tässä käytetty kevyt maitoa, mutta vielä parempaa tulee tietenkin täysmaidolla tehden.

Valmista jäätelöä tulee noin litran verran.

1. Kaada maito kattilaan ja lisää halkaistu vaniljatanko.

Kuumenna kiehuvaksi.

2. Vaahdota keltuaiset (5 kpl) ja hermesetas (n. 1,5dl) hyväksi vaahdoksi.

3. Poista maidosta vaniljatanko ja kaada se pikkuhiljaa munaseokseen koko ajan hyvin vatkaten.

4. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna varovasti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos saostuu.

5. Ota seos liedeltä, jäähdytä jääpala-astian tai kylmävesikulhon päällä ja lisää sitten kevyesti vatkattu kerma ja survotut mustikat.

6. Jäädytä jäätelökoneessa.

7. Nautiskele! :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Maagic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt67g31kcal2.1g3.2g1g0g
Hermesetas-jauhe2.5g7.2kcal0g1.4g0g1g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 33g110kcal0.7g1g11.7g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g17g11kcal0.6g0g4.2g0g
Mustikka metsä- 30g13kcal0.1g1.9g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana298g343kcal7g15g34.2g4g
Valittu annoskoko149g172kcal3.5g7.5g17.1g2g
Annoskoko puolitettuna75g86kcal1.8g3.8g8.6g1g
Arvot/100g100g115kcal2.3g5g11.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250766