Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle100g130kcal6.5g20.1g3g5g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 30g8kcal0.1g0.4g0.2g0.5g
Oliiviöljy 3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Chili paprika punainen11g4.5kcal0.2g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana298g360kcal14.2g44.2g14g11.2g
Valittu annoskoko149g180kcal7.1g22.1g7g5.6g
Annoskoko puolitettuna75g90kcal3.6g11.1g3.5g2.8g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503