Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 38g52kcal7g0g2.6g0g
Makaroni (myllynparas raaka)24g82kcal3g16.4g0.4g0.8g
Tomaattimehu Marli47g6.8kcal0.5g1.6g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g28g16kcal0.9g1.8g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.4kcal0.2g1.3g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%9g26kcal2.7g0.2g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana299g405kcal28.6g42.6g13.4g1.8g
Valittu annoskoko149g202kcal14.3g21.3g6.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna75g101kcal7.2g10.7g3.4g0.5g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322