Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki23g13kcal2g1.2g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.1g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 1.9g6.2kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 11g42kcal1.6g6.4g0.8g1.1g
Vehnälese, Liperin mylly2.3g3.4kcal0.4g0.2g0.1g1.3g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g6.1g20kcal0.7g3.9g0.1g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 42g145kcal4.3g29.5g0.5g1.5g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana299g503kcal18g85.4g8g9.2g
Valittu annoskoko149g252kcal9g42.7g4g4.6g
Annoskoko puolitettuna75g126kcal4.5g21.4g2g2.3g
Arvot/100g100g169kcal6g28.6g2.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558