Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.8g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 451g647kcal43.4g9.1g48.8g0.9g
Tomaattimurska 180g53kcal1g9.5g0.4g3.4g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g375g94kcal4.9g15.8g0.8g0g
Soijakastike 11g6.8kcal0.6g1.1g0g0g
Punaviini 75g53kcal0.2g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2988g2143kcal110.2g115.6g124.4g24.4g
Valittu annoskoko1494g1072kcal55.1g57.8g62.2g12.2g
Annoskoko puolitettuna747g536kcal27.6g28.9g31.1g6.1g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424