Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 350g973kcal93g0.1g67.3g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g262g283kcal9.4g55.1g2.4g3.4g
Kananmuna 50g(kpl)131g165kcal14.4g0.4g11.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen437g144kcal14.4g21.4g0g0g
Sipuli 48g15kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Puolukka 175g68kcal0.8g11.9g0.9g4.5g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g87g341kcal0g85.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2989g3982kcal265.4g354.4g165g17.4g
Valittu annoskoko1494g1991kcal132.7g177.2g82.5g8.7g
Annoskoko puolitettuna747g996kcal66.4g88.6g41.3g4.4g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385