Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi176g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)53g11kcal0g3.4g0g0g
Valkopippuri 3.5g10kcal0.4g1.5g0.1g0.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g281g180kcal9.8g0.6g70.3g0g
Voi 879g6377kcal10.5g3.5g714.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton106g22kcal0.3g1.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2996g13200kcal42g21.4g1570.2g2g
Valittu annoskoko1498g6600kcal21g10.7g785.1g1g
Annoskoko puolitettuna749g3300kcal10.5g5.4g392.6g0.5g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164