Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g8.3g28kcal1g5.5g0.2g0.7g
Grahamjauho 0.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Siirappi 0.4g1.1kcal0g0.3g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.4g1.2kcal0.1g0g0.1g0.1g
Seesaminsiemen, kuorineen 0.3g2kcal0.1g0g0.2g0g
Rypsiöljy 0.2g2kcal0g0g0.2g0g
Vesi4.6g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.5g0.3kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g72kcal2.8g12.2g1.4g1.8g
Valittu annoskoko15g36kcal1.4g6.1g0.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna8g18kcal0.7g3.1g0.4g0.5g
Arvot/100g100g238kcal9.2g40.1g4.6g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010