Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)1.4g0.9kcal0.2g0g0g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)2g2kcal0.3g0g0.1g0g
Seitiä kuutioina2.3g2.2kcal0.4g0g0g0g
Tilli tuore0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)0.9g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vesi6.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (de cecco)0g0.2kcal0g0g0g0g
Purjosipuli1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana31g12kcal1.8g0.2g0.2g0g
Valittu annoskoko15g6kcal0.9g0.1g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna8g3kcal0.5g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g40kcal5.8g0.6g0.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770