Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g500g102kcal3g19g1.5g7g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g40g10kcal0.2g3.5g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 800g1585kcal21g6.2g155.2g53.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3016g3545kcal58g82g314.2g126.8g
Valittu annoskoko1508g1773kcal29g41g157.1g63.4g
Annoskoko puolitettuna754g886kcal14.5g20.5g78.6g31.7g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081