Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g60g71kcal5g10g1.3g2.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g11g35kcal1.9g6.1g0.3g1.5g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Juustokumina jeera (), annos 6g1.5g5.3kcal0.3g0.7g0.3g0.2g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 2.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Korianteri, tuore, annos 20g2.5g0.5kcal0.1g0.1g0g0.1g
Persilja 2.5g0.7kcal0g0g0g0.2g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g5g33kcal1.1g0.1g2.9g0.7g
Sitruunamehu, laimentamaton3.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g7.5g23kcal1.3g4g0.2g1g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana302g686kcal20.8g46.4g46.6g13.4g
Valittu annoskoko151g343kcal10.4g23.2g23.3g6.7g
Annoskoko puolitettuna76g171kcal5.2g11.6g11.7g3.4g
Arvot/100g100g227kcal6.9g15.3g15.4g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413